Чубриловић: Циљ закона - побољшање ситуације у реалном сектору

Срна
Чубриловић: Циљ закона - побољшање ситуације у реалном сектору

Бањалука - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је данас да је циљ закона који су разматрани на посебној сједници парламента, а предвиђени су економском политиком, да се побољша ситуација у реалном сектору.

"Циљ закона, разматраних у претходна три дана, јесте смањење дажбина, првенствено смањење директних пореза, и да се омогући ефикасније пословање реалном сектору", рекао је Чубриловић новинарима током расправе о посљедњој тачки дневног реда - Приједлогу закона о измјенама и допунама Закона о фискалним касама, по хитном поступку.

Он је навео да се смањењем доприноса и пореза, колико је предвиђено разматраним реформским законима, ствара уштеда од 60 милиона КМ, која ће бити на располагању реалном сектору.

Према његовим ријечима, тај износ у овом моменту није довољан, али је то порука Владе и парламента Српске да се реалном сектору омогуће што бољи услови пословања.

Чубриловић је подсјетио да ће 13 закона ићи у јавну расправу, током које ће се на њих моћи амандмански дјеловати, ради добијања најприхватљивијих рјешења и да би они били проводиви у пракси.

"Желимо ефикасне законе, желимо да буду проводиви и да се поштују. Овим актима се сигурно уводи више реда", истакао је Чубриловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана