Црнадак: Није рјешење да се таксе укину само БиХ

Агенције
Црнадак: Није рјешење да се таксе укину само БиХ

Београд - Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак каже да није рјешење да Приштина која је повећала таксе на производе из централне Србије, али и БиХ, укине те таксе само једној страни, односно само БиХ.

Црнадак је рекао да нема информацију да треба да дође до састанка између премијера самопроглашеног Косова Рамуша Харадинаја и министра спољне трговине и економских односа БиХ Мирка Шаровића у вези са таксама.

Црнадак је рекао и да не зна у ком својству се Милорад Додик састао са шефом руске државе Владимиром Путином у Београду, јер, како је навео, нема информацију како је текао ток договарања састанка. На питање новинара у Београду да ли се Додик са Путином састао као члан Предсједништва БиХ, Црнадак је рекао да не зна и да није учествовао у припреми тог састанка.

- Могу само рећи да у принципу поздрављам да се разговара и не мислим да треба увијек тражити нешто лоше, али у којој функцији је био и на који начин је тај састанак договорен, како је формат прецизиран између двије стране, заиста нисам био у току и не знам - рекао је Црнадак.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана