Човић: Има покушаја блокада процеса на европском путу БиХ

Срна
Човић: Има покушаја блокада процеса на европском путу БиХ

Сарајево - Хрватски члан Предсједништва БиХ Драган Човић рекао је да има неких покушаја блокаде процеса на европском путу БиХ, али да је он инсистирао да се прије кључне сједнице Предсједништва БиХ створе такви предуслови да сва три члана подрже извјештај и да не буде прегласавања.

"Имамо још неких покушаја развлачења овог стања и одређених блокада, али надам се да се у томе неће успјети и да ћемо ту причу завршити у наредна два, три дана", рекао је Човић.


Он је за "Дневни аваз" додао да је инсистирао да на тој сједници морају имати три гласа и недопустиво је да се прегласавају.

Човић не види ни једног разлога да српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић на билом који начин то не прихвати.

Он је подсјетио да су рјешења у вези са адаптацијом Споразума о стабилизацији и придруживању /ССП/, те механизмом координације пред Предсједништвом БиХ требало да буду још прошле седмице.

Према његовим ријечима, због нових захтјева које је у вези са прилагођавањем ССП испоставио члан Предсједништва из Српске Младен Иванић изјашњење је одгођено.

Иванић је синоћ упозорио да може доћи до озбиљне кризе институција БиХ ако се ништа не промијени у вези са одлуком о објављивању резултата пописа становништва.

Човић је нагласио да је БиХ у "цајтноту" јер ће се 13. јула одржати састанак министара иностраних послова ЕУ на којем би тема требало да буде и апликација БиХ, у супротном онда ће се морати чекати јесен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана