Чавара: Што прије формирати Савјет министара

Срна
Чавара: Што прије формирати Савјет министара

Сарајево - Предсједник Федерације БиХ (ФБиХ) Маринко Чавара истакао је да је неопходно формирати нови Савјет министара, али и Владу ФБиХ, како би се обезбиједило стабилно функционисање власти на свим нивоима у БиХ.

"Савјет министара треба што прије успоставити, неопходно је да земља може функционисати за сваког становника, а уз то морамо хитно покренути све непотребне застоје на придруживању међународним организацијама, прије свега, европским и евроатлантским интеграцијама", нагласио је Чавара.

Према његовим ријечима, БиХ и ФБиХ требало би да обезбиједе бољи инвестицијски замах, јачају економију, те да обезбиједе што бољи живот у БиХ, за шта су неопходне нове смјернице будуће власти.

Говорећи о Влади ФБиХ, Чавара је рекао да се могу испунити сви потписани услови страначких лидера потписаних у начелима о формирању власти, како на нивоу БиХ, тако и на нивоу ФБиХ.

"Легитимност као основно демократско начело препознато је од стране свих европских тијела, посебно од Европског парламента као и посљедњег извјештаја Европске комисије", рекао је Чавара, који је и потпредсједник ХДЗ-а БиХ.

Он је изразио жаљење што се у већини прилика и кроз дневнополитичке разговоре може видјети да се то криво тумачи, саопштено је из Калцеларије предсједника ФБиХ.

"Морамо омогућити свима који размишљају да оду било гдје из БиХ да ипак овдје виде своју будућност и перспективу", нагласио је Чавара и додао да је најбоље сва рјешења тражити кроз разговоре, дијалог и међусобно уважавање. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана