Будимир: Шмитово наметање показатељ да БиХ остаје у старатељском положају

СРНА
Будимир: Шмитово наметање показатељ да БиХ остаје у старатељском положају

 БАЊАЛУКА - Министар за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске Жељко Будимир истакао је да је најновије наметање измјена Изборног закона БиХ показатељ да је била лаж прича о отварању преговора о приступању БиХ ЕУ и да Кристијан Шмит, осим закона, намеће и тоталитаризам, што је јако опасно

 "БиХ остаје у том старатељском положају према једној олигархији из Брисела. И ако се настави овако не само да не треба рачунати на било какав европски пут већ постаје неизвјесна и сама будућност БиХ", изјавио је Будимир новинарима у Бањалуци. Будимир је рекао да се на начин како ради непризнати и неизабрани високи представник у БиХ Кристијан Шмит не може дјеловати у једној сувереној земљи.

"Он не само да доноси законе, већ нам намеће своје вриједности, начин живота, као и тоталитаризам, што је јако опасно.

Налазимо се у пуном тоталитаризму у БиХ. И да цинизам буде већи Шмит каже да ово ради у име демократије и грађана", упозорио је Будимир, који је и професор међународних односа.

Њемачки држављанин Кристијан Шмит, који се представља као високи представник у БиХ, рекао је данас да је донио одлуку о измјенама Изборног закона БиХ с циљем, како каже, подршке најављеном процесу приступања БиХ ЕУ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана