Бореновић: Скандалозни потези Турковићеве -треба покренути њену смјену

Срна
Бореновић: Скандалозни потези Турковићеве -треба покренути њену смјену

САРАЈЕВО - Лидер ПДП-а Бранислав Бореновић изјавио је Срни да министар иностраних послова у Савјету министара Бисера Турковић распирује мржњу и разграђује односе умјесто да гради мостове и да није достојна позиције коју обавља.

“Невјероватан је преседан и скандал да министар иностраних послова једне земље препоручује свакоме ко може бити осумњичен или је евентуално починио ратне злочине да не путује у сусједну, пријатељску земљу”, рекао је Бореновић.

Поводом саопштења МИП-а које је препоручило држављанима БиХ који су, како је наведено, “на било који начин били укључени у одбрану БиХ од 1992. до краја 1995.” да не путују у Србију, Бореновић је навео да је Турковићева министар екстремног крила СДА и да има контроверзну улогу у рату.

“Подсјећам да је Србија, ако само узмемо задњу годину, помогла десетинама хиљада грађана БиХ путем донација вакцина и бесплатне вакцинације, а од Турковићеве су добили захвалницу у облику сталних оптужби и мржње”, рекао је Бореновић.

Он је додао да Турковићева само показује какав однос има неко ко наводно штити БиХ, када дође до могућности да се открије шта су њени “саборци” чинили током протеклог рата.

“Крајње је вријеме да неко стане у крај оваквом понашању и, уколико у овом мандату заједничке институције почну да раде, да се покрене и смјена ове особе”, поручио је Бореновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана