Бојић: СДС напустио политички простор који је припадао само тој странци

Срна
Бојић: СДС напустио политички простор који је припадао само тој странци

Бањалука - Члан Главног одбора ДНС-а Борислав Бојић рекао је да је кључни разлог због којег је недавно напустио СДС, чији је био дугогодишњи члан, тај што је СДС напустио политички простор који је припадао искључиво ток странци.

"Тај политички и идеолошки простор у којем је дјеловао СДС је једноставно остављен. Дио политике који је тада заговарао СДС као неко ко, прије свега, заступа интересе српског народа и Републике Српске у врло оштрој форми био је потпуно и јасно препознатљив", рекао је Бојић вечерас за РТРС.


Бојић је навео да су друге политичке партије и лидери у једном тренутку преузеле дио политичког простора СДС-а.

"У посљедње вријеме у СДС-у нема политике, али нажалост има бављења самих собом", додао је Бојић.

Према његовим ријечима, руководство СДС-а треба добро да се замисли због чињенице да је шест високопозиционираних људи са простора Крајине напустило ту странку.

Бојић је рекао да његова политичка будућност у ДНС-у није да буде носилац листе, носилац компензацијске листе, нити било шта друго.

"Ако ДНС препозна да ја могу да урадим одређену врсту посла који се односи на промоцију политике ДНС-а, ја сам ту и апсолутно ништа не тражим", додао је Бојић.

Он је рекао да након напуштања СДС-а није имао контакте са лидером СНСД-а Милорадом Додиком са којим је био политички неистомишљеник, али да вјерује да ће бити прилике.

"Морамо развијати демократске односе, јер ја немам ништа против било кога. Мислим да оно што сматрам исправним треба да износим у јавност. Политичко ривалство је за мене добра и зрела ствар", каже Бојић.

Говорећи о Клубу ДНС-а који је формиран у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, Бојић је рекао да је донесена одлука да он буде предсједник клуба, а замјеник Јован Вуковљак, а ту је и Ђорђо Крчмар.

Када је ријеч о раду Заједничке комисије за надзор над радом Обавјештајно-безбједносне агенције /ОБА/ БиХ, Бојић је рекао да ДНС за разлику од СНСД-а ради у комисијама.

"Уколико се обезбиједи већина у Комисији, ми смо спремни да разговарамо о томе ко ће у будућности из опозиције водити ову комисију из реда српског народа", рекао је Бојић.

Бојић је навео да ће, уколико се скупи довољан број потписа чланова Комисије, он и Крчмар ставити своје потписе да се одржи сједница Комисије, истичући да парламентарни надзор над радом ОБА БиХ мора да функционише јер је то у интересу Републике Српске, ФБиХ и Брчко дистрикта.

Говорећи о информацијама које су се појавиле у јавности о безбједносним пријетњама, Бојић, који је замјеник предсједавајућег Комисије за одбрану и безбједност парламента БиХ, рекао је да је о томе чуо у јавности, али да о томе није добио никакав материјал, те нагласио да се том питању треба озбиљно приступити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана