Бихаћ: Посланик у животној опасности

Агенције
Бихаћ: Посланик у животној опасности

Бихаћ - Новоизабрани посланик у Скупштини УСК Жељко Мирковић Грга (54) из Бихаћа, који је синоћ примљен у бихаћку Кантоналну болницу с раном од ватреног оружја у предјелу стомака, након чега је хитно оперисан, смештен је у Јединицу интензивног лијечења и још је у животној опасности.

"Урађен је оперативни захват у предјелу абдомена. Тренутно је пацијент свјестан, оријентисан, али стање је и даље тешко, јер се ради о тешким тјелесним повредама",  казала је новинарима портпарол Кантоналне болнице Маја Хаџимехмедовић.

Полиција УСК синоћ око 18.00 сати примила је пријаву да је у Кантоналну болницу, у Центар ургентне медицине примљен пацијент, с повредама у предјелу стомака од ватреног оружја, које су окарактерисане као тешке тјелесне повреде.

Околности, које су довеле до рањавања, још нису ријешене. Увиђај на лицу мјеста није се могао обавити синоћ, већ је почео јутрос. По његовом окончању, односно узимању изјава од оштећеног, као и свједока овог догађаја, биће познато више детаља, када би коначно Кантонално тужилаштво требало окарактерисати ово дјело.

"Полиција је током ноћи радила на терену и лоцирала мјесто догађаја. Ради се о мјесту Лоскун. Током ноћи у сарадњи са Кантоналним тужилаштвом слободе су лишена четири лица, која су била у вријеме дешавања овог догађаја заједно са повријеђеним. Од њих је одузето шест комада оружја, тачније ловачких пушака", изјавио је новинарима портпарол Полиције УСК Але Шиљдедић.

Како Агенција Фена незванично сазнаје Мирковић је рањен у лову, а с обзиром да се мјесто догађаја налази у заштићеном подручју Националног парка (НП) Уна, поставља се питање, да ли је ријеч о криволову.

"Не можемо потврдити ни информацију да се лице налазило у лову, нити у криволову. Очекујемо расвјетљавање догађаја, након узимања свих изјава, односно свега онога што се десило на лицу мјеста", истакао је Шиљдедић.

Додао је да ће се природа њиховог боравка на споменутом локалитету утврдити током истражног поступка, а до тада није желио да спекулише.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана