Беванда: Новац од ММФ-а је најјефтинији новац

Срна
Беванда: Новац од ММФ-а је најјефтинији новац

Сарајево - Министар финансија и трезора у Савјету министара Вјекослав Беванда рекао је да је новац од ММФ-а најјефтнији новац и да је БиХ задржала кредитни рејтинг, те да није било падова задњих година.

"Надам се да оно што је на фискалном пољу постигнуто биће довољно да рејтинг остане исти или повећан. То значи јефитнији приступ новцу и номалан однос са финансијерима. Ми у Министарству финансија смо урадили стратегију управљања јавним дугом и то је резултат сарадње са свим нивоима власти. Усвојена је без неких тензија. Радимо још пар ствари. Завршили смо регистар запослених, што је био захтјев Свјетске банке, контролишемо буџетску потрошњу, не повећавамо јавну потрошњу, контролишемо запошљавање и направили смо резове у трошковима", рекао је Беванда за Н1.

Он је изразио мишљење да ће се власт и опозиција у парламенту БиХ договорити о Изборном закону и да ће избори бити одржани, односно да ће моћи бити проведени изборни резултати.  

Беванда је оцијенио да предизборна кампања никада није раније почела.

"У ХДЗ-у смо донијели закључак да се не иде сада у предизборне активности, већ када се избори распишу јер се у супротном стварају тензије у властитим редовима, а сви треба да се посветимо своме послу. Потребно је да дође до измјена Изборног закона, али требамо радити свој посао и водити кампању када дође вријеме. Бојим се да они који раде предизборну кампању до тада ће се уморити и биће мекши када ми будемо мало жешћи", истакао је Беванда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана