Аустријски хотел у карантину због вируса

index.hr
Аустријски хотел у карантину због вируса

Аустријске власти су ставиле у карантин хотел у аустријском туристичком центру Инзбруку, главном граду покрајине Тирол, у средишту Алпа, гдје је радила италијанска рецепционерка заражена вирусом корона, објавили су медији.

Портпаролка тиролске владе није хтјела открити гдје је Италијанка радила, али аустријски медији пишу да је ријеч о Гранд Хотелу Еуропа који има 108 соба, а смјештен је у центру града.

“Нико не може ући ни изаћи док власти утврђују с ким је била у контакту”, рекла је портпаролка за агенцију Франспрес, додајући да је изолован и стан у истом граду у којем је дјевојка живјела.

Прва два случаја у земљи

Италијанка и њен партнер, такође Италијан, смјештени су у карантин у градској болници, гдје им је дијагностициран нови вирус корона, рекао је Гинтер Вајс, директор ниверзитетске клинике за интерну медицину у Инзбруку.

То су прва два случаја вируса корона у земљи.

И Италијанка и њен дечко, обоје 24-годишњаци, допутовали су у петак аутом из Ломбардије, одакле су родом, у Аустрију. Ломбардија је међу италијанским покрајинама које су највише погођене епидемијом.

Јавили су се здравственим службама када су добили температуру, рекао је Вајс, додајући да је она у међувремену пала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана