Апел АМС РС: Возачи - без пријеке потребе не крећите на пут

Глас Српске
Апел АМС РС: Возачи - без пријеке потребе не крећите на пут

Бањалука - Ауто-мото савез Републике Српске препоручио је возачима да без пријеке потребе не крећу на пут, а да, уколико морају, буду максимално опрезни, посједују зимску опрему и довољне количине погонског горива у аутомобилу у случају застоја.

На истоку Републике Српске, посебно на дионицама у вишим предјелима, због интензивних сњежних падавина саобраћај се одвија веома отежано, а неријетко долази и до обуставе, јер се камиони са приколицом и шлепери попријече на путу.


На коловозима има угаженог снијега који се због ниске температуре леди, а вјетар додатно формира сњежне наносе.

Из АМС-а посебно скрећу пажњу на путне правце Сарајево-Рогатица преко Романије, Трново-Фоча преко Рогоја и Власеница-Хан Пијесак преко превоја Хан Поглед.

За теретна возила са приколицом и за шлепере обавезна је употреба ланаца, па се возачима савјетује да без њих не крећу преко превоја.

Дежурне екипе предузећа за путеве су у пуном капацитету на терену, чисте и посипају све дионице, али снијег који интензивно пада, ниска температура и успоравају њихово дјеловање, истичу из АМС-а.

На дионицама који пролазе кроз усјеке и поред камених косина, има одрона одрона, а на подручју доњег Подриња могуће је обрушавање сњежних лавина на коловоз, посебно на магисталном путном правцу Добро Поље-Брод на Дрини-Шћепан Поље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана