Акција »Рубен«: Претреси на 32 локације, приведено више особа

Срна
Акција »Рубен«: Претреси на 32 локације, приведено више особа

Бањалука - Претреси у оквиру полицијске акције кодног назива "Рубен", у којој је ухапшено више безбједносно интересантних лица, проводе се на 32 локације у Републици Српској, речено је Срни у МУП-у РС.

 

Током претреса одузете су знатне количине оружја, муниције, панцира и пропагнадног материјала који служи за врбовање грађана БиХ за одлазак на страна ратишта. 

Акција се проводи на основу информација да се на поменутим локацијама налазе наоружана лица која се доводе у везу са исламским радикалним покретима, да су нека од њих била или се припремају за одлазак у Сирију, те да врбују грађане за одлазак на страна ратишта. 

Акцију, под надзором Специјалног тужилаштва Републике Српске, проводе припадници Управе за борбу против тероризма и екстремизма у сарадњи са припадницима Специјалне јединице Полиције Републике Српске и Јединице за подршку Криминалистичке полиције. 

Портпарол МУП-а Милан Саламадија најавио је да ће више информација поводом ове акције бити саопштено данас у 13.15 часова испред мале зграде Административног центра Владе Српске. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана