Акција "Ескорт 2": Затражен притвор за Лакића и Ћирића, за Самарџију мјере забране

Н.Т.
Акција "Ескорт 2": Затражен притвор за Лакића и Ћирића, за Самарџију мјере забране

БАЊАЛУКА - Окружно тужилаштво предложило је одређивање притвора за Дарка Лакића, осумњиченог за зеленаштво и изнуду и Бојана Ћирића, кога терете за шверц наркотицима.

Тужилаштво је за осумњичену Невену Самарџију, коју терете за омогућавање уживања дрога, предложило мјере забране.

Приједлози за притвор и мјере забране упућене су Основном суду Бањалука.

- Тужилац је ставио приједлог за одређивање мјере притвора због постојања основане бојазни да ће осумњичени боравком на слободи ометати кривични поступак утицајем на свједоке те због постојања нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће поновити кривично дјело. Предложене мјере забране за Невену Самарџија су забрана састајања са одређеним лицима - појаснили су у Тужилаштву.

Напомињу да су осумњичени ухапшени у акцији "Ескорт 2" у оквиру вишемјесечне заједничке акције Окружног јавног тужилаштва Бањалука, Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а РС и Полицијске управе Бањалука.

- Осумњичене теретимо да су од 2018. до 28. јануара ове године од за сада непознатих лица, посредовали у продаји и куповини, неовлашћено стављали у промет опојне дроге те су омогућавали уживање опојних дрога корисницима на подручју Бањалуке. Осумњичени Дарко Лакић је починио зеленаштво и изнуду на штету више лица са подручја Бањалуке и кривично дјело оштећење и одузимање туђе ствари на штету оштећеног Ђ.П. из Бањалуке - саопштило је Тужилаштво.

У акцији " Ескорт 2" било је слободе лишено још пет лица која су пуштена. Заплијењена је одређена количина наркотика током претреса у Бањалуци и Добију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана