Свјетски медији: Одлука о депортацији Ђоковића може да промијени историју тениса

Тањуг
Свјетски медији: Одлука о депортацији Ђоковића може да промијени историју тениса

МЕЛБУРН - Одлука аустралијских власти да укину визу и потом депортују Новака Ðоковића главна је вијест у свим свјетским медијима.

Аустралијски медији углавном подржавају одлуку Федералног суда, а неки иду тако далеко да су у обраћању Ђоковићу користили псовке преко насловне стране.

Шпанска Марка доноси анализу Матса Виландера који каже да се налази у стању шока и да одлука о депортацији Ђоковића може да промијени историју тениса.

Такође, преносе и изјаву Новаковог оца Срђана, који је депортацију Новака из Мелбурна упоредио са атентатом.

Енглески Би Би Си (ББЦ) доноси реакцију некада првог тенисера свијета, Британца Ендија Мареја, који је подржао Новака Ђоковића, рекавши да га веома поштује и да цијени све што је учинио за тенис.

Британски јавни сервис бави се и анализом наредних турнира на којима ће најбољи свјетски тенисер моћи да наступи.

Агенција Ројтерс доноси изјаве бројних тенисера и тенисерки, који су у великом броју подржали Новака Ђоковића.

На страну најбољег свјетског играча стали су српски тенисери у Мелбурну, предвођени Миомиром Кецмановићем, потом Васек Поспишил, Сергеј Стаховски, Џон Изнер, Ализ Корне.

Француски Л''Екип доноси текст Жилијена Ребулеа у коме аутор констатује да је Ђоковић изгубио битку.

“Најбољи играч на планети морао је да се поклони свијету какав познајемо. Изванредан ниво тениса који производи и легенда коју пише не постављају га ни изнад закона ни изнад људи. Готово божанска аура и самопоуздање, то је величанствено, сија. А понекад је засљепљујуће”, каже се у тексту извјештача Л''Екипа из Мелбурна.

Лондонски Тајмс констатује да је сага о Ђоковићу коначно завршена и бави се анализом ко би могао да наслиједи деветоструког шампиона у Мелбурну.

Логично, највеће шансе се дају Данилу Медведеву и Александру Звереву, који играју сјајно на тврдој подлози.

Рафаелу Надалу није један од кандидата за трофеј, јер је у каријери само једном био шампион Аустралијан опена, далеке 2009. године.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана