Путин поручио да Русији непријатељ није ниједна држава, али јесте неко други

Танјуг
Путин поручио да Русији непријатељ није ниједна држава, али јесте неко други

Русија нема непријатељске земље, већ има непријатељске елите у неким земљама, рекао је руски предсједник Владимир Путин.

"Постоје многа достигнућа, чак и у оним земљама које данас називамо непријатељским. Иако немамо непријатељске земље, имамо непријатељске елите у тим земљама", рекао је Путин на састанку са културним радницима Тверске области, преносе РИА Новости.

Предсједник Русије је навео да у европској култури има много доброг, али и да има  много проблема.

"Русија има јединствену прилику да сагледа шта се дешава у европским земљама и постиндустријском друштву и реагује у складу са тим и благовремено", истакао је Путин.

Он је навео да је Русија данас на другом мјесту по количини времена које грађани троше на читање.

„Савремена руска јавност, руски грађани почињу све више да читају. Према истраживањима међународних организација, Русија је данас на другом мјесту у свијету по количини времена које грађани земље проводе у читању“, рекао је Путин на састанку са културним радницима, напомињући да је Кина на првом мјесту, а Шпанија на трећем.

Он је оцијенио да култура није оружје или оруђе, већ тло на којем Русија чврсто стоји и развија се.

„Читава наша земља, на основу наше културе, стоји чврсто на ногама и  самоувјерено гледа у будућност захваљујући у великој мјери и вашем раду“, поручио је Путин. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана