Још један тинејџер оптужен за напад на свештеника

СРНА
Још један тинејџер оптужен за напад на свештеника

СИДНЕЈ - Аустралијска полиција оптужила је још једног тинејџера у вези са нападом на свештеника Асирске православне цркве у вријеме литургије у Сиднеју почетком мјесеца.

Из полиције Новог Јужног Велса саопштено је да је дјечак стар 15 година оптужен за учествовање у припремању терористичког чина.

Он ће се данас појавити пред судом за малољетнике.

Напад на свештеника Мар Мари Емануела 15. априла догодио се само неколико дана након смртоносног масовног убода ножем у кварту Бондај.

Полиција је у четвртак, 25. априла подигла оптужбе за тероризам против пет других тинејџера, наводно сарадника шеснаестогодишњег дјечака који је раније оптужен да је ножем ранио свештеника.

Свештеник Мар Мари Емануел нападнут је ножем у цркви Христа доброг пастира у предграђу Сиднеја Вејклију. Он је звијезда друштвених мрежа са пратиоцима широм свијета и ватрени критичар хомосексуализма, вакцинације против ковида, ислама и избора предсједника САД Џозефа Бајдена.

Асирска црква, која има своје свјетско сједиште у Ираку, представља посебан огранак источног хришћанства са својим историјским поријеклом у дијеловима модерне Турске, Сирије и Ирана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана