Još jedan tinejdžer optužen za napad na sveštenika

SRNA
Još jedan tinejdžer optužen za napad na sveštenika

SIDNEJ - Australijska policija optužila je još jednog tinejdžera u vezi sa napadom na sveštenika Asirske pravoslavne crkve u vrijeme liturgije u Sidneju početkom mjeseca.

Iz policije Novog Južnog Velsa saopšteno je da je dječak star 15 godina optužen za učestvovanje u pripremanju terorističkog čina.

On će se danas pojaviti pred sudom za maloljetnike.

Napad na sveštenika Mar Mari Emanuela 15. aprila dogodio se samo nekoliko dana nakon smrtonosnog masovnog uboda nožem u kvartu Bondaj.

Policija je u četvrtak, 25. aprila podigla optužbe za terorizam protiv pet drugih tinejdžera, navodno saradnika šesnaestogodišnjeg dječaka koji je ranije optužen da je nožem ranio sveštenika.

Sveštenik Mar Mari Emanuel napadnut je nožem u crkvi Hrista dobrog pastira u predgrađu Sidneja Vejkliju. On je zvijezda društvenih mreža sa pratiocima širom svijeta i vatreni kritičar homoseksualizma, vakcinacije protiv kovida, islama i izbora predsjednika SAD Džozefa Bajdena.

Asirska crkva, koja ima svoje svjetsko sjedište u Iraku, predstavlja poseban ogranak istočnog hrišćanstva sa svojim istorijskim porijeklom u dijelovima moderne Turske, Sirije i Irana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana