Весић: Још два велика прелаза на граници са Мађарском

ГС
Весић: Још два велика прелаза на граници са Мађарском

БУДИМПЕШТА - Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић изјавио је данас у Будимпешти, након разговора са мађарским министром грађевинарства и саобраћаја Лазаром Јаношем, да ће се проширити гранични прелази Бачки Брег и Келебија, како би растеретио прелаз Хоргош.

- Разговрали смо о три гранична прелаза да се реконструишу, с тим што се Хоргош већ реконструише. Разговарали смо о Келебији и Бачком Брегу и шта ће мађарска страна урадити како би их повезала ауто-путем да би постали конкурентнији Хоргошу. Ту је посебно важан Бачки Брег, пошто ће се градити брза саобраћајница између Бачког Брега код Сомбора и Накова код Кикинде - рекао је Весић новинарима након састанка, преноси Танјуг.

Он је казао да ће ту брзу саобраћајницу и Бачки Брег користити велики број грађана Румуније, тако да ће постати готово једнако значајан као прелаз Хоргош.

- Мађари ће са своје стране урадити путеве, раде и један мост на Дунаву, а све како би уместо једног веома оптерећеног прелаза имали три. Договорили се и да заједно са царином и полицијом обе државе направимо заједнички састанак и уредимо процедуре преласка граница - навео је Весић.

Он је истакао да је за Србију и Мађарску граница само фиктивна и да се пројекти не дијеле на српске и мађарске, јер је важно да од њих имају користи грађани обје земље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана