Тројица повријеђених Срба пребачени у КБЦ Косовска Митровица, кажу да им је пријећено смрћу

ГС
Foto: Косово онлајн

КОСОВСКА МИТРОВИЦА- Тројица Срба повријеђених у данашњем нападу припадника специјалне приштинске полиције на административном прелазу Брњак пребачени су у КБЦ Косовска Митровица на даље прегледе, јавља репортер Косово онлајн са лица мјеста.

У овом тренутку није познато више детаља о степену њихових повреда.

-Нисам био на барикадама, пошао сам да радим нешто. Нешто су викали на албанском, ја нисам разумео, избацили су ме на асфалт, ударали по леђима, по устима, избили су ми зуб - рекао је за Косово онлајн приликом пријема у КБЦ Косовска Митровица, Драгиша Влашковић кога су претукли припадници специјалне косовске полиције када је са још двојицом пријатеља кренуо да сијече дрва.

Како наводи Влашковић "било је крви".

- Тражио сам воду, али нико није хтео да ми да. Псовали су нас, и мајку, побићемо вас. Да ли су тада посумњали да идемо на барикаде, не знам - додаје Влашковић.

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да су тројица српских младића нападнута и претучена код административног прелаза Брњак само зато што су Срби и истакао да одговорност за овај инцидент сноси премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти.

-Данас смо сведочили бруталној и застрашујућој примени силе од припадника специјалних јединица Росу, који су у близини административног прелаза Брњак претукла тројицу српских младића - навео је Петковић, јавила је Срна.

Он је истакао да су Зоран Томовић, Јован Таков и Драгиша Влашковић нападнути и претучени без икаквог повода и разлога, да нису никога провоцирали, већ да су постали мете само зато што су Срби, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.

-За данашњи стравичан инцидент директно је одговоран Аљбин Курти, коме је од самог почетка кризе једини циљ насиље и одмазда над голоруким народом на северу покрајине, који само брани своје право на живот. Као што смо више пута упозоравали, реч је о човеку спремном на огољено насиље зарад остварења својих политичких циљева - навео је Петковић.

Он је указао да је сада више него јасно да Куртија не занима никакав дијалог, ни рјешење кризе изазване непоштовањем Бриселског споразума, већ да на силу покушава да освоји сјевер Косова и Метохије.

-Београд од почетка избијања кризе позива на уздржаност и мир, а Срби са севера Косова и Метохије, који само бране право на слободу, ни једног тренутка нису дали никакав повод за овакву примену силе. Ми физичко насиље, малтретирање и напад на српски народ на Косову и Метохији нећемо толерисати и то сви морају добро да схвате - поручио је Петковић.

Он је замолио Србе да остану прибрани и мирни, да не насиједају нити одговарају на провокације којих ће сигурно бити, јер је то, како је истакао, циљ оних који су данас извели овакав акт безумља.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана