Пољопривредници из Раче Крагујевачкe и Новог Сада наставили протест

Tanjug
Foto: Tanjug

РАЧА КРАГУЈЕВАЧКА, НОВИ САД- Пољопривредници из Раче Крагујевачка и Новог Сада наставили су јутрос протест тражећи да се испуне захтјеви које су у четвртак поново упутили Влади Србије.

Пољопривредници у Рачи Крагујевачкој и даље блокирају улаз у зграду општине, а током ноћи су их, како каже Милан Милошевић, представник пољопревиредника који протестују, обишле и колеге из Јагодине и Баточине.

Према његовим ријечима, постоји могућност да протест и блокаде премјесте у току дана у Крагујевац.

Пољопривредници из Раче Крагујевачке су јуче ујутру блокирали улаз у општину и нису прекидали протест.

Милошевић је казао да су захтеви пољопривредника из Раче исти као и они које су изнијеле њихове колеге у Новом Саду - да цијена сунцокрета буде 700 евра по тони плус ПДВ, да пољопривредницима "плави" дизел буде доступан на свим пумпама, да држава контролише цијену минералних ђубрива, субвенције од 300 евра по хектару и потпуну промену аграрне политике државе.

Јутрос су настављени и протести у Новом Саду на Булевару Михајла Пупина испред зграде Покрајинске владе.

Представници Иницијатива за опстанак пољопривредника Србије и Удружења Стиг Пожаревац јуче су разговарали са премијерком Аном Брнабић и министром пољопривреде Браниславом Недимовићем, али су незадовољни одговором влади упутили седам измењених захтјева и наставили протест док на њих, како су рекли, не добију одговор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана