Станивуковић за "Глас": Припрема се терен за изградњу "Cinema towera"!

Јасмина Салопек
Станивуковић за "Глас": Припрема се терен за изградњу "Cinema towera"!

На ливади у близини кружног тока "Рекет", тениског центра, зграде Владе Српске и других републичких институција, почели су припремни радови и приступни путеви за иградњу зграде фирме "Cinema tower", док ће преко пута арене бити изграђена конгресна концертна дворана.

Рекао је ово за "Глас Српске" градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић истичући да је Cinema tower првобитно требао бити изграђен на простору некадашњег кина "Козара".

- Грађани су се бунили да на том мјесту никне "Cinema tower", јер је узак простор да би се једна таква зграда уклопила ту. Због тога је Град мијењао земљиште, те су ових дана кренули припремни радови за изградњу – рекао је Станивуковић.

Према његовим ријечима, земљиште на којем ће се налазити небодер, Град је мијењао за земљиште које је било у приватној режији код некадашњег кина "Козара".

- Плац и земљиште је сада јавно, а мијењали смо га са земљиштем на локалитету код улице Олимпијских побједника и вриједност тог земљишта замијењено је са земљиштем код "Козаре" – појаснио је он.

A road with a city in the backgroundDescription automatically generated

Додао је да ће ту, умјесто рупе и паркинга бити изграђен градски парк, а замјену земљишта подржала је Скупштина града.

- Локација код Борчевог стадиона била је најпогоднија, јер би зграда била у висини већ постојећих и пратила би саме објекте око ње – навео је Станивуковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана