Бањалука: Због продуженог ремонта купачи ГОБ-а на чекању

Јасмина Перишић
Бањалука: Због продуженог ремонта купачи ГОБ-а на чекању

Бањалука - Због обимног посла ремонт Градског олимпијског базена и даље траје па неће од сутра почети да прима купаче, како је раније било најављено.

Потврдио је то јуче директор јавног предузећа "Аквана", у склопу којег послује и Градски олимпијски базен, Ведран Митровић.

- Успорили су нас додатни радови. Морали смо да мијењамо лошу хидроизолацију у мушком тоалету, јер је често долазило до плављења теретане. Проблем је видљив већ неколико мјесеци. Вода из тушева сливала се на плафон подрума у којем је смјештена теретана - казао је Митровић.

Нагласио је да није пуно боља ситуација ни у женском тоалету.

- Треба времена да се све доведе у ред. Не можемо гарантовати да ће главни мушки тоалет првих дана након отварања уопште и радити. Захват је обиман и захтијева и додатна средства, па ће инсталација у женском тоалету причекати идућу годину - рекао је  Митровић.

Ремонтом, који је почео 6. августа, било је планирано   мијењање воде, чишћење базена, цијеви, клима-комора и пумпи.

- Базен је требало да буде затворен 13 дана. Тачан термин  почетка рада објавићемо накнадно. Ми се искрено надамо да ће то бити идуће седмице. Ремонт је требало да кошта око 20.000 КМ, али поправка изолације удуплала је трошкове - тврди Митровић.

Према његовим ријечима, само пуњење олимпијског, помоћног и компензацијског базена који је скривен и који пречишћава воду кошта 8.000 КМ.

- У њих стане три милиона литара воде. Једном годишње мијењамо ту воду, с тим да се она обнавља сваки дан. У компензацијски базен се убацује 30 литара свјеже воде по купачу сваки дан, што је законом прописано - закључио је Митровић уз напомену да ће купачи као и чланови пливачких и ватерполо клубова, као и до сада, имати максималне услове за купање и тренинг.

Пословање

Портпарол предузећа "Аквана" Боривоје Јевђенић каже да ГОБ у просјеку посјети око 300 купача дневно.

- Ако узмемо да је цијена улазнице на базен 3,50 КМ, ми од купача дневно зарадимо од 1.000 до максималних 1.500 КМ, а од реклама на базену 700 КМ. За рад базена на мјесечном нивоу потребно је издвојити 100.000 КМ и логично је да послујемо у минусу. Овако велики пројекти не могу без редовних субвенција, које обезбјеђују институције - рекао је Јевђенић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана