Бањалучки социјалисти представили иницијативу за изградњу рекреативног центра “Језеро” у Бочцу

ГС
Бањалучки социјалисти представили иницијативу за изградњу рекреативног центра “Језеро” у Бочцу

БАЊАЛУКА- Бањалучка мјесна заједница Бочац богата је природним ресурсима и има услове за изградњу рекреативног центра који ће привући домаће и стране туристе.

Бањалука је град који има много да понуди младима, спортистима, рекреативцима и туристима, а Бочац је сигурно једно од најљепших, али и најзапостављенијих подручја на територији нашег града. Наша иницијатива за изградњу рекреативног центра “Језеро” у Бочцу представља глас мјештана Бочца, заљубљеника у природу, струке, као и свих оних који подржавају креирање квалитетних услова за живот у свим дијеловима Бањалуке.

“Самом својом локацијом и природним љепотама, као и гостољубивим и добрим људима, Бочац представља идеално мјесто за предах, а наш задатак је да уклонимо препреку која се зове недостатак основних садржаја, како за мјештане Бочца, тако и за посјетиоце. Ова иницијатива је више него оправдана и њена реализација допринијеће туристичком развоју ове мјесне заједнице. У претходном периоду била су минимална улагања у овај дио града. Зато је неопходно да се искористе велико шумско пространство и ријека Врбас за развој туризма и привреде”, рекао је члан Градског одбора СП Бањалука и мјештанин Бочца Младен Талијан.

Уређена плажа, терен за одбојку, дјечије игралиште, камп, излетиште, теретана на отвореном и сви други планирани садржаји који чине иницијативу имају за циљ да Бочац позиционирају на туристичкој мапи нашег града као једно од најљепших окупљалишта младих људи, породица са дјецом, рекреативаца и туриста.

“План је да центар има богат спортски садржај, игралишта за дјецу, плажу и друге садржаје који ће бити примамљиви посјетиоцима. Бањалучки одбор Социјалистичке партије жели да добрим идејама допринесе унапређењу живота свих грађана Бањалуке, нарочито у сеоским и приградским насељима. Јако смо задовољни што имамо и подршку грађана за реализацију ове идеје”, рекао је потпредсједник Социјалистичке партије и члан Градског одбора СП Бањалука Давор Стрика новинарима након представљања иницијативе за изградњу рекреативног центра у Бочцу.

Њихова визија је Бочац као једно од омиљених мјеста Бањалучана за излет и одмор у природи, али и као незаобилазна станица за туристе и све оне који путују кањоном Врбаса. Први и најзначајнији корак ссу већ направили, јер су грађани препознали њихову визију и дали подршку иницијативи за изградњу рекреативног центра “Језеро” у Бочцу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана