„У идућем мандату ћемо се боље организовати“ Завршен протест родитеља дјеце из приватних вртића

Катарина Шапоња
Foto: К. Шапоња

БАЊАЛУКА - Након разговора са градоначелником Бањалуке Драшком Станивуковићем окупљени родитељи чија дјеца похађају приватне вртиће су се разишли.

Станивуковић је рекао да граду недостаје вртића, али да, иако је градоначелник, није све на њему.

-Разумијем вас, желим да причамо као људи, без да ми се добацује и колута очима. Морате знати разлику између тога да се нешто једном изгради, а када се за нешто да право које се из године у годуну мора мијењати морамо бити разумни - казао је Станивуковић.

Додао је да је његов циљ да се изједначе цијене у јавним и приватним вртићима, али је за то потребно вријеме.

-За сада 300 КМ град може дати уколико двоје дјеце иде у приватни вртић, а уколико иде једно 100 КМ - рекао је Станивуковић.

Један од незадовољних родитеља Ђорђе Коњевић рекао је да су њихова дјеца дискриминисана од стране градских власти.

-Зашто измишљају повећања или изједначавања, кад тих средстава у буџету за нас нема, док за рушење и обнављање града има - рекао је Коњевић.

Додао је да је надлежност градске администрације била да доставе нацрт ребаланса, те да се ни на данашњој сједници неће наћи рјешење проблема.

-Милион и 400.000 КМ, колико је предвиђено буџетом, није довољно за дјецу. Остали су нам дужни три мјесеца за претходну годину, а како ствари стоје, остаће и три у овог години - истакао је Коњевић.

Самим тим што неће бити расправе о ребалансу, рекао је Коњевић, питање хоће ли бити идуће сједнице, иду љетни распусти и одмори.

-Не видим да ће бити неки резултат за вријеме ове градске администрације. Уколико неће изаћи данас пред нас неко из Градске управе, у идућем мандату ћемо се боље организовати - додао је он.

Казао је да се сви родитељи који се нису данас појавили, упитају да ли је ово у реду јер се нису изборили за своју дјецу.

Једна мајка је рекла да они нису криви што њихова дјеца иду у приватне вртиће.

-Приморани смо да наша дјеца иду у приватне вртиће, јер у државним нема мјеста и дуге су листе чекања - казала је ова незадовољна мајка и додала да од града очекују пуну подршку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана