Велика заинтересованост за “Сутурлија трејл”: Чари природе на стази дугој осам километара

Катарина Шапоња
Велика заинтересованост за “Сутурлија трејл”: Чари природе на стази дугој осам километара

Учесници “Сутурлија трејл 2024” трке, за коју је планирано да буде одржана у недјељу, моћи ће да искусе лагане стазе које пружају савршену прилику за уживање у природи, идеалне за рекреативце, пјешаке, оне који воле такмичења па чак и за најмлађе тркаче.

Предсједница Атлетског клуба “Алфа” и организатор овог такмичења познатијег и под називом “Бањалука Oasis”, Невена Стојаковић, рекла је како је стаза којом ће трчати дуга осам километара те да је богата природним љепотама, цвијећем и разним биљем.

- У трци могу да учествују и почетници, љубитељи природе, а придружиће нам се и чланови “Градске баште” који ће на путу до циља брати гљиве и биљке - изјавила је Стојаковићева за “Глас Српске”.

Према њеним ријечима, до сада се више од двије стотине људи пријавило за трку што је, како истиче, много више у односу на прошлу годину.

Организатори из “Алфе” кажу да је окупљање учесника предвиђено у недјељу, 19. маја у 9.30 часова код Планинарског дома Шибови, док је старт предвиђен у 10 часова.

- Будући да већи дио стазе пролази поред ријеке Сутурлије, уколико дође до пораста нивоа ријеке, може доћи и до промјене стазе те ћемо у том случају обавијестити тркаче на вријеме и пружити нову руту - истакли су из АК “Алфа”.

Учесници ће за 20 КМ, колико износи стартнина, имати прилику да уживају у освјежењу и окрепним станицама дуж стазе, као и да освоје финишерску медаљу, за оне који заврше трку у задатом времену.

- Трка ће носити бодовање у оквиру “АЛФА трејл” лиге за 2024. годину, стога молимо све учеснике да обрате пажњу на обавезну опрему, укључујући мобилни телефон са напуњеном батеријом и активним бројем, стартни број те чашу или флашицу за освјежење, будући да се у оквиру наше кампање заштите животне средине, тркачке чаше или флаше неће дијелити на лицу мјеста - додају организатори.

Истичу да ће такмичар бити дисквалификован уколико не буде прошао кроз једну од контролних тачака, нема опрему коју захтијева организатор, не заврши трку у лимиту те ако буде користио пречице и бацао смеће дужином стазе током трке.

Како су истакли организатори, учесници за трку се могу пријавити онлајн, али је ваљана тек уплатом стартнине. Крајњи датум за пријаве је на дан утрке, у недјељу, 19. маја у 9.30 часова.

Овај догађај подржао је и град Бањалука, истичући важност трчања за здравље и добробит свих грађана.

Мисија

Организатори истичу како је њихова мисија да створе трке које ће одушевити све.

- Трку посебном чине лагане стазе за све нивое и повезивање са природом. Сутурлијске стазе су посебно осмишљене како би задовољиле и оне који тек почињу своје тркачко путовање и оне који желе опуштено уживати у природи - поручили су организатори овог догађаја АК “Алфа трејл” и позвали све заинтересоване грађане да заједно истражују чаробне природне љепоте рјечице Сутурлије.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана