Velika zainteresovanost za “Suturlija trejl”: Čari prirode na stazi dugoj osam kilometara

Katarina Šaponja
Velika zainteresovanost za “Suturlija trejl”: Čari prirode na stazi dugoj osam kilometara

Učesnici “Suturlija trejl 2024” trke, za koju je planirano da bude održana u nedjelju, moći će da iskuse lagane staze koje pružaju savršenu priliku za uživanje u prirodi, idealne za rekreativce, pješake, one koji vole takmičenja pa čak i za najmlađe trkače.

Predsjednica Atletskog kluba “Alfa” i organizator ovog takmičenja poznatijeg i pod nazivom “Banjaluka Oasis”, Nevena Stojaković, rekla je kako je staza kojom će trčati duga osam kilometara te da je bogata prirodnim ljepotama, cvijećem i raznim biljem.

- U trci mogu da učestvuju i početnici, ljubitelji prirode, a pridružiće nam se i članovi “Gradske bašte” koji će na putu do cilja brati gljive i biljke - izjavila je Stojakovićeva za “Glas Srpske”.

Prema njenim riječima, do sada se više od dvije stotine ljudi prijavilo za trku što je, kako ističe, mnogo više u odnosu na prošlu godinu.

Organizatori iz “Alfe” kažu da je okupljanje učesnika predviđeno u nedjelju, 19. maja u 9.30 časova kod Planinarskog doma Šibovi, dok je start predviđen u 10 časova.

- Budući da veći dio staze prolazi pored rijeke Suturlije, ukoliko dođe do porasta nivoa rijeke, može doći i do promjene staze te ćemo u tom slučaju obavijestiti trkače na vrijeme i pružiti novu rutu - istakli su iz AK “Alfa”.

Učesnici će za 20 KM, koliko iznosi startnina, imati priliku da uživaju u osvježenju i okrepnim stanicama duž staze, kao i da osvoje finišersku medalju, za one koji završe trku u zadatom vremenu.

- Trka će nositi bodovanje u okviru “ALFA trejl” lige za 2024. godinu, stoga molimo sve učesnike da obrate pažnju na obaveznu opremu, uključujući mobilni telefon sa napunjenom baterijom i aktivnim brojem, startni broj te čašu ili flašicu za osvježenje, budući da se u okviru naše kampanje zaštite životne sredine, trkačke čaše ili flaše neće dijeliti na licu mjesta - dodaju organizatori.

Ističu da će takmičar biti diskvalifikovan ukoliko ne bude prošao kroz jednu od kontrolnih tačaka, nema opremu koju zahtijeva organizator, ne završi trku u limitu te ako bude koristio prečice i bacao smeće dužinom staze tokom trke.

Kako su istakli organizatori, učesnici za trku se mogu prijaviti onlajn, ali je valjana tek uplatom startnine. Krajnji datum za prijave je na dan utrke, u nedjelju, 19. maja u 9.30 časova.

Ovaj događaj podržao je i grad Banjaluka, ističući važnost trčanja za zdravlje i dobrobit svih građana.

Misija

Organizatori ističu kako je njihova misija da stvore trke koje će oduševiti sve.

- Trku posebnom čine lagane staze za sve nivoe i povezivanje sa prirodom. Suturlijske staze su posebno osmišljene kako bi zadovoljile i one koji tek počinju svoje trkačko putovanje i one koji žele opušteno uživati u prirodi - poručili su organizatori ovog događaja AK “Alfa trejl” i pozvali sve zainteresovane građane da zajedno istražuju čarobne prirodne ljepote rječice Suturlije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana