Бијељински тетар побједник позоришног фестивала „Љубица” 

Б.П.
Бијељински тетар побједник позоришног фестивала „Љубица” 

ГРАДИШКА - Представа  „Певање и ћутање Софке Николић” Градског позоришта Семберија”,  побједник је Другог фестивала позоришта Републике Српске „Љубица”.

Жири публике изабрао је као побједника представу “Каубоји” Позориште Приједор. Најбоља глумица је Бојана Милановић за улогу Софке , а најбољи глумац је Љубиша Савановић за ролу у представи “Истина”.

Подсјећамо, Фестивал позоришта Републике Српске „Љубица”, одржан је другу годину за редом у знак сјећања на прву професионалну глумицу БиХ – Љубицу Стефановић Лазић, која је родом из Градишке, а трајао је од 20. до 25. маја 2024. године у Културном центру Градишка. 

Фестивал је отворила, премијера представе „  Повратак” Градског позоришта Градишка, коју је извео глумац Златан Видовић, а режирао Гвозден Ђурић.

Поред домаћина, Градског позоришта Градишка у такмичарском дијелу овогодишњег Фестивала  учествовали су Народно позориште Републике Српске са представом “Челичне магнолије”“, Градско позориште Јазавац из Бањалуке са представом “Истина”,  Градско позориште Семберије са представом „Певање и ћутање Софке Николић” и Позориште Приједор са представом “Каубоји” је одиграна посљедње вечери такмичарског дијела фестивала.

Представа „Дечије повреде” у извођењу београдских глумаца Вука Костића и Слободе Мићаловић одиграна је посљедње вечери фестивала у част награђених .

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана