Серија Мирис кише на Балкану у трци за Еми

Танјуг
Серија Мирис кише на Балкану у трци за Еми

Београд - Телевизијска серија "Мирис кише на Балкану" ушла је у најужи круг номинација за интернационалну "Еми" награду, а режисер Љубиша Самарyић је изјавио да је тиме у овој серији препозната естетика, јавља Танјуг.

- У овој квалитивној серији телевизијски сладокусци и магнати препознали су укус и њену естетику. То је за све ствараоце, глумце ауторе сараднике РТС велики догађај - рекао је Самарyић.

Он је навео да није очекивао да ће, иако је серија кандидована, ући у најужи избор.

- Изненадили смо се кад смо добили позив за учешће на конференцији у Кану 8. октобра. Нико од нас није ни претпостављао да ће ова српска серија ући у круг одабраних - казао је Самарyић.

На питање да ли очекује да ће серија "Мирис кише на Балкану" освојити награду "Еми", Самарyић каже да не очекује тако велики, "нестваран успјех" и подсјећа да је његов филм "Небеска удица", који је 2000. био номинован за Оскара, и поред свих добрих критика, остао изван категорије пет најбољих филмова неенглеског говорног подручја.

- У филмским наградама, Aмеричка филмска академија се увек окретала политички коректним земљама, а ми смо остали у бубњу. Вероватно ће се родити у будућности неки филм, али када се смире страсти и када се успостави корелација са Европом и Aмериком - казао је Самарyић.

"Идемо напред", рекао је Самарджић и подсјетио да су серију "Мирис кише на Балкану" већ откупили у Бугарској, Мађарској, Румунији и на простору бивше Југославије.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана