Нови детаљи трагедије у Рогатици у којој је настрадао дјечак: Кобна игра браће дједовом пушком

Небојша Томашевић, Сретен Митровић
Нови детаљи трагедије у Рогатици у којој је настрадао дјечак: Кобна игра браће дједовом пушком

РОГАТИЦА - Дванаестогодишњак, који је настрадао у уторак док се играо пушком заједно са двије године млађим братом у дједовој кући у селу Бегзадићи код Рогатице, погођен је хицем у главу, сазнаје "Глас Српске".

Трагедија се десила када су дјечаци пронашли скривену дједову пушку коју су узели и разгледали.

- Још се истражује како је дошло до трагедије, односно како је пушка опалила. Има више верзија, а једна од њих је да је дјеци оружје испало па опалило, али док не буду урађена неопходна вјештачења, то се не може утврдити. Претпоставка је и да је један од дјечака држао пушку, коју је некако репетирао и случајно повукао ороз - рекао је извор близак истрази.

Према његовим ријечима, оружје из којег је погођен малишан пронађено је у кући њиховог дједа као и још неколико метака.

Мјештани села Бегзадићи причају да је дјечаке код дједа и баке довела мајка. Они, иначе, живе у Источном Сарајеву и дошли су у село Бегзадиће како би се одморили и видјели родбину.

- Прије трагедије бака и дјед су отишли да беру бобице смреке, а дјечаци су остали, тако да у вријеме трагедије нико од одраслих није био у кући. Није познато како и гдје су дјечаци нашли оружје. Нажалост, дјечја игра и радозналост завршила је кобно - рекао је један мјештанин села Бегзадићи.

Истакао је да је ова трагедија завила у црно њихово село и Рогатицу.

- Породица је у шоку и дјед малишана не може да дође себи. Велика је то туга и жалост, несрећа какву не памтимо - рекао је наш саговорник не желећи да му помињемо име.

Слична трагедија недавно се десила у Дервенти, када је у експлозији непознате направе погинуо десетогодишњи Денис К.

Несрећа се десила половином маја, када се малишан попео на таван куће, гдје се играо. Претпоставља се да је нашао бомбу или мину на тавану те је случајно активирао. Од силине детонације горњи дио куће је потпуно уништен и оштећен је кров са којег је већим дијелом попадао цријеп. Оштећен је и аутомобил који је био у близини. Према причама мјештана, у тој кући станују дјечакови бака, дјед и стриц. Сви су прослављали Бајрам и у тренутку трагедије били у приземљу куће.

Тужилаштво

У Окружном тужилаштву Источно Сарајево, које води истрагу, казали су да је дежурни тужилац наложио обдукцију тијела дванаестогодишњака.

- Предузимају се све мјере и радње с циљем утврђивања тачних околности трагедије. С обзиром на то да се ради о дјеци, тужилаштво ће поступати с циљем њихове заштите и неће излазити са детаљима о случају све док не буде комплетиран цијели предмет - рекао је портпарол тужилаштва Невен Крамер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана