Михалков: Учим од Кустурице, оснивам Академију

Срна
Михалков: Учим од Кустурице, оснивам Академију

Мокра Гора - Прослављени руски редитељ Никита Михалков стигао је вечерас на Фестивал "Кустендорф", који се одржава у Дрвенграду на Мећавнику.


Михалков је по доласку рекао да му је веома драго што је стигао на "Кустендорф" и да се радује сусрету са младим, талентованим људима, те најавио да планира да оснује академију, по угледу на Емира Кустурицу, преноси "Блиц".

"Одлучио сам да оснујем жАкадемију Никита Михалковж, али она неће бити за студенте почетнике већ за ствараоце који су већ у послу, у професији, која је намијењена даљем усавршавању, напредовању. Учим од Кустурице како организовати све што треба да би се младима изашло у сусрет", рекао Михалков, којег је на Мећавнику вечерас дочекао Кустурица.

Михалков своју академију, како је рекао, отвара највјероватније током наредних годину дана на свом имању у близини града Нижњи Новогород, гдје је снимао неке своје филмове укључујући и "Сунчаницу" која ће сутра бити приказана на "Кустендорфу", а након чега ће одржати радионицу.

Осми међународни Филмско-музички фестивал траје од 21. до 26. јануара у Дрвенграду на Мећавнику, а у такмичарској селекцији ји је 17 филмова младих редитеља из разних земаља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана