Горица Рајић: Софи спојила плес и глуму

Цвија Мркоњић
Горица Рајић: Софи спојила плес и глуму

Бањалука - Улога Софи у представи "Mamma mia" представља право задовољство с обзиром на то да се плесом бавим 12 година, а добила сам прилику да играм са искусним глумцима Љиљом Чекић и Жељком Миличевићем.

Испричала је ово млада бањалучка глумица Горица Рајић која је свој други ангажман добила у денс перформансу "Mamma миа" у продукцији Бањалучког студентског позоришта чија је трећа реприза најављена за вечерас у 22 часа у Дому омладине.

Рајићева истиче да су и остали чланови овог театра помогли да представа изгледа ефектније, а судећи по реакцијама публике то им је и успјело.

На сцени су оживјели хитове култне групе "ABBA", а пуно ентузијазма донијело је позитивну атмосферу.

- Сигурна сам да су сви гледаоци наше представе уживали у хитовима познате шведске групе и присјетили се "Евросонга" 1974. године када је "ABBA" са хитом "Waterloo" однијела побједу - истакла је глумица. 

Каже да је хитове који се појављују у представи радо слуша и изван позоришта.

- Увјерена сам да је публика задовољна перформансом, да су уживали у музици и слатко се исмијали - казала је Горица.

Прву улогу одиграла је прошле године у представи "Дванаест звјездица" Бањалучког студентског позоришта, а за ту ролу добила је специјалну награду на фестивалу ФЕДРА у Бугојну.

- Радујем се што сам постала студент бањалучке Академије умјетности, смјер продукција, а на јесен ме очекују прва предавања. Планирам да се и даље бавим глумом, јер је једнако привлачи као и плес - прича Рајићева и додаје да су за њу награде и громогласни аплаузи публике.

"Дванаест звјездица"

Представа "Дванаест звјездица" је поетска драма инспирисана истинитим догађајем из 1992. године, када су у Клиничком центру у Бањалуци због недостатка кисеоника умирале бебе и бубрежни болесници. Аутор, редитељ и сценограф комада је Александар Пејаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана