Глумац Стојан Матавуљ одушевио публику у Јазавцу

Александра Маџар
Глумац Стојан Матавуљ одушевио публику у Јазавцу

Бањалука - Како изгледа када се врхунском глумом одушеви публика чији смијех испуни сваки дјелић позоришне сале показао је искусни глумац Стојан Матавуљ који је извео комад "Комушање мозга" у Градском позоришту "Јазавац".

Послије готово сваке реплике, салом се проламао смијех и аплауз, а на сцени је царевала спонтаност, шарм, топлина, звуци гитаре и одлична комуникација коју је Матавуљ успоставио са публиком.

Посјетиоци су имали прилику да у недјељу вече у овој необичној умјетничкој комбинацији која није класична монодрама, а ни класични стендап, кроз сјајне глумачке креације чују о савременој умјетности, о култури уопште, о вјечној мистерији мушко-женских односа, о стању у друштву, политици...

Као музичка пратња, у представи учествовали су познати музичари Јадран Вучковић ("Далека обала") и Роберт Грубић ("Барбер Шоп").

- Било ми је јако лијепо. Драго ми је да је бањалучка публика прихватила овакву врсту представе. Срећан сам што им се допало - рекао је Матавуљ.

У свој ауторски пројекат глумац из Вараждина уткао је све што му је падало на памет, а није имао гдје рећи, осим у кафани или пријатељима.

- Будући да се бавим глумом онда имам могућност то рећи на сцени. Водио сам се неким темама за које сам мислио да би људе занимале - додао је глумац.

Иако су године искуства иза њега, увијек му највише значи тај узајаман однос између њега и публике.

- Лијепо је када се пробуде овакве емоције и осјети енергија, какву смо ми имали вечерас - нагласио је Матавуљ.

Иако сала није била испуњена до посљедњег мјеста, због јачине аплауза није се могао стећи такав утисак. Овације и неуморни дланови публике отпратили су са сцене Стојана Матавуља.

Зрнићева и Шавија

Посебну драж овом наступу дали су и гости, глумци Народног позоришта Републике Српске, Слађана Зрнић и Борис Шавија.

Зрнићева, која је бањалучкој публици већ позната по сјајним гласовним способностима, извела је култну пјесму Пеги Ли "Февер", док је Шавија продорним гласом свирајући гитару заједно са музичарима на сцени отпјевао пјесму Дарка Рундека "Љубав се не тражи".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана