Галерија Кунстхале Дармштат у Њемачкој: Изложени акварели Раденка Милака

Срна
Галерија Кунстхале Дармштат у Њемачкој: Изложени акварели Раденка Милака

Дармштат - Галерија "Кунстхале" Дармштат своју излагачку сезону отворила је изложбом акварела под називом "365", чији је аутор бањалучки умјетник Раденко Милак.

Ова галерија премијерно је представила до сада највећи Милаков пројекат, који се састоји од 365 црно-бијелих акварела насталих током 2013. Сваки акварел представља један планетарни историјски догађај, тако да се пројекат може посматрати као једна врста календара или умјетниковог дневника са освртом на историјски контекст.

Теме које доминирају у пројекту углавном се односе на историју фотографије, са јасним фокусом на рат и мир, умјетност и културу, науку и технологију, природне катастрофе, те портрете личности које су обиљежиле историју посљедњих 500 година.

Изложбу прати књига са свих 365 илустрација, која је, такође, премијерно представљена на отварању изложбе. Изложба Милакових дјела у Галерији "Кунстхале" биће отворена до марта 2015. Паралелно са изложбом у Дармштату Милак се прије неколико дана представио још једном самосталном изложбом под називом "Биг тајм" у Галерији "Приска Пасквер" у Келну.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана