Човјек птица најишчекиванији у биоскопима РС

Александра Маџар
Човјек птица најишчекиванији у биоскопима РС

Бањалука - Када је већина биоскопа у Српској издвојила филмове који су обиљежили протеклу сезону у царству седме умјетности, на ред су дошле нове жеље публике.

Да вјерни посјетиоци мултиплекса "Палас" жељно ишчекују овогодишње филмске хитове потврдила је и портпарол биоскопа Марина Поповић и објаснила да филмски студији увелико доприносе стварању узбуђења, јер датум премијере објаве годину или чак двије раније.

Тренутно је у центру пажње остварење мексичког редитеља Алехандра Ињаритуа са девет номинација за "Оскара", црна комедија "Човјек птица", који је на репертоару 29. јануара.

- Један од филмова од којег се пуно очекује у овој години је "Јупитер у успону", који креће са приказивањем 5. фебруара. Од креатора "Матрикс" трилогије овај филм ће сигурно привући љубитеље СФ жанра - најавила је Поповићева.

"Јупитер у успону" гледаоце ће одвести у постапокалиптични свијет у којем су људска бића на дну еволуцијске љествице. У центру приче налази се Јупитер Џонс, коју тумачи лијепа Мила Кунис, рођена са знацима који су предсказивали да је предодређена за велика дјела.

Најишчекиванији филм, бар у првом дијелу године, је дефинитивно екранизација свјетског бестселера који је срушио све рекорде "Педесет нијанси сиве". Премијера у мултиплексу "Палас" је 12. фебруара.

Ново остварење Клинта Иствуда "Амерички снајпериста" на великом платну појавиће се 19. фебруара.

- Ово је филм који такође има доста номинација за "Оскара", укључујући оне за најбољи филм и главног глумца - подсјетила је Поповићева.

Као и сваке године, тако и у 2015. малишани неће бити запостављени. Најмлађе филмаџије имаће прилику да уживају у анимираном остварењу "Сунђер Боб" од 23. априла, а љубитељи суперјунака могу очекивати други дио "Осветника" 30. априла.

- До краја године очекује нас и нови "Терминатор", "        Jurassic World ", "Игре глади: Шојка ругалица 2. дио", нови "Јames Bond: Specture" и многа друга филмска остварења - нагласила је Поповићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана