Бањалучко студентско позориште: Прљави веш на даскама које живот значе

А. Г.
Бањалучко студентско позориште: Прљави веш на даскама које живот значе

Бањалука - Шта се деси када се "Прљави веш" изнесе на сцену показали су глумци Бањалучког студентског позоришта под будним редитељским оком Александра Пејаковића.

Драмски комад потписан псеудонимом Богољуб Ђорђевић носи поднаслов "Позоришна порнографија", први пут је одигран у петак увече на великој сцени Народног позоришта РС, а наишао је на одличне реакције публике. Најављена као друштвено ангажована представа је трећа премијера у јубиларној 40. сезони, названој "Сезона сикирације", а указала је на бројне проблеме са којима се позориште и умјетници суочавају. Глумачку екипу представе која је добила све похвале публике чине Зоран Јелић, Миња Глишић, Александар Ћурлић, Миљана Орашанин, Александар Шево и

Слободан Бобар.

Послије премијере уручена су и годишње награде, а награда за животно дјело "Луцијан Латингер" припала је професору Николи Мојовићу, дугогодишњем пријатељу Студентског позоришта. Награду "Ликота" за најбољег глумца аматера за 2015. годину добио је Анандо Ченић, а награду "Добрица Стефановић" за најбољег професионалног сарадника у 2015. композитор Мирослав Јањанин. Признање "Индекс" за навјернијег гледаоца добио је Карло Латингер, који је унук Луцијана Латингера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана