Да ли знате због чега Дизнијеви ликови већином немају мајку?

GS
Foto: Instagram

Можда сте примијетили да већина Дизнијевих ликова нема мајку.

Бамби, Пепељуга и Белa, немају или изгубе мајке на почетку приче. Због тога их одгајају очеви. Ако мислите да је то само случајност, није.

Једна теорија се односи на творца Волта  Дизнија. Прича је повезана с Дизнијевом куповином куће за своје родитеље, а касније и губитком мајке у трагичној несрећи због пећи.

Ти су ликови гурнути у тешке ситуације и постоји разлог зашто. Извршни продуцент Дон Хан открио је одговор.

“Постоји практичан разлог. Дизнијеви филмови трају 80 или 90 минута и говоре о одрастању. Заправо се ради о том дану у вашем животу кад морате прихватити одговорност. Укратко, пуно је брже да ликови одрасту кад им одузмете родитеље. Бамбијева мајка страда, па мора одрасти. Белле има само оца, али он се изгуби, па она мора закорачити у ту позицију”, казао је Хан.

Друга теорија се односи на творца Волта Дизнија. Прича је повезана с Дизнијевом куповином куће за своје родитеље, а касније и губитком мајке у трагичној несрећи због пећи. Хан наводи да постоји могућност да је ова страшна несрећа такође може бити разлог.

Узимајући у обзир да мама значи сигурност и бригу, сада је јасније зашто ликови у Дизнијевим филмовима углавном немају маму. Тако су присиљени да брзо одрасту, доносе одлуке и пишу властите приче. Можда су зато Дизнијеви  филмови, на крају крајева, толико посебни, пише Bright Side, а преноси 24сата.хр.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана