РТРС-у Гран-при за документарац о Душку Трифуновићу

Срна
Foto: РТРС

БАЊАЛУКА - Документарни филм РТРС-а „Живот је маскенбал“ о пјеснику Душку Трифуновићу освојио је Гран-при на међународном фестивалу документарних филмова „Златна буклија“ у Великој Плани у конкуренцији од 280 пријављених филмова из 133 редакције.

Жири којим је предсједавао професор Никола Лоренцин навео је да је у филму Бранка Лазића нека чудна веза за све нас.

Ово је филм о човјеку који је описменио популарну музику, а као заслугу за то, умјесто уносних тантијема за безвременске хитове, залијепљена му је етикета: „естрадни пјесник”.

„Живот је маскенбал“ је драма о човјеку, некадашњем симболу Сарајева, који ће овај град напустити, нечујно, 1992. године. А у Новом Саду ће сам себи пришити нову етикету пјесник – измаглица, а не избјеглица.

У филму учествују писци Перо Зубац, Рајко Петров Ного, Изет Сарајлић, Мухарем Баздуљ, те музичар Горан Бреговић, Габор Ленђел, Жељко Бебек, Сеад Мемић Вајта, академик, Зоран Пауновић који су о Трифуновићу рекли да је са његовим одласком завршена читава једна епоха.

Филм о пјеснику Душку Трифуновићу режирао је Бранко Лазић, сценариста је Саша Берендика, директор фотографије Љубомир Тешинић, монтажер Ведран Марић, сниматељ Дејан Рачић, мајстор тона Владимир Владетић, мајстор свјетла Драган Талић а продуцент је Александар Ђорђевић.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана