Стиже трећа сезона серије “Бранилац”: Ванвременске приче о трагичним судбинама

Aгенције
Стиже трећа сезона серије “Бранилац”: Ванвременске приче о трагичним судбинама

БЕОГРАД - Снимање треће сезоне серије “Бранилац”, ауторке Јелене Светличић, тренутно је у току.

У овој серији главне улоге тумаче Ненад Јездић и Тихомир Станић. Нових десет епизода о случајевима који су потресали јавност у Југославији 70-их и 80-их година биће емитовано на Првом програму РТС-а од октобра.

“Бранилац” је серија са елементима драме и трилера која обрађује ванвременске трагичне приче о људским судбинама и преиспитује увијек актуелна животна, правна и филозофска питања. У центру пажње је професија адвоката која се темељи на заклетви да не брани почињено дјело, већ човјека. Основа сценарија су истинити догађаји описани у књигама адвоката Оливера Ињца “Велике адвокатске одбране” и Филоте Филе, као и архивски предмети Вељка Губерине.

- Вељко Губерина је изузетно специфичан био, посебан, другачији. Даровит говорник, посебан темперамент је имао, како целокупног хабитуса, тако и мисаони темперамент. Китњасто је говорио, мењао је динамику, имао је нешто што би се могло сместити у неки глумачки јавни наступ - казао је глумац Ненад Јездић српским медијима.

Улогу адвоката Бранислава Тапушковића у трећој сезони серије тумачиће Небојша Миловановић, а у једној од епизодних улога наћи ће се и македонска глумица Верица Недеска  која је каријеру градила између Скопља и Прага.

- За разлику од прве две сезоне где сам играо оптужене, у овој сезони играм браниоца, адвоката, господина Бранислава Тапушковића. То је један од његових најпознатијих случајева и најдужих. Он је бранио на смрт осуђеног Вучка Манојловића и то је трајало, човека који је очекивао 18 година да се изврши над њим смртна казна - рекао је глумац Небојша Миловановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана