За четири дана искључено 56 пијаних возача

Агенције; Фото: илустрација
За четири дана искључено 56 пијаних возача

ПРИЈЕДОР - На подручју Полицијске управе Приједор за четири дана из саобраћаја је искључено 56 возача због вожње под дејством алкохола, а 10 задржано на тријежњењу, док је један пјешак санкционисан због кретања коловозом у пијаном стању.

Предмет акције, која је реализована од четвртка до недјеље, 13. до 16. фебруара, била је појачана контрола учесника у саобраћају са акцентом на контролу брзине возила и контролу возача под дејством алкохола, дроге и лијекова, саопштено је из Полицијске управе Приједор. 

"Због управљања возилом под дејством алкохола изречене су 33 заштитне мјере забране управљања моторним возилом у трајању од 43 мјесеца", навели су из полиције. 

Из ове управе издвајају да је на магистралном путу Приједор-Бањалука у мјесту Орловци, у суботу, 15. фебруара, око 00.30 часова, пресретач евидентирао мотоциклисту који је возио 130 километара на час на путу гдје је прописана брзина 80 километара на час. 

У саопштењу је наведено да је у суботу и недјељу, 15. и 16. фебруара, на подручју Полицијске управе Приједор пресретач евидентирао 77 прекршаја. 

"Директном контролом, због прекорачења прописане брзине, санкционисано је 68 возача - 22 због прекорачења брзине од 21 до 30 километара на час и девет возача због прекорачења брзине више од 30 километара на час", наведено је у саопштењу. 

На подручју Полицијске управе Приједор су од почетка године у четири сабраћајне незгоде смртно страдала четири лица - три на подручју Приједора и једно на подручју Новог Града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана