Напад на полицајце бањалучки пар "коштао" 2.000 КМ

Мондо.ба
Напад на полицајце бањалучки пар "коштао" 2.000 КМ

Бањалучани Д.Џ. и А.С. кажњени су новчаним казнама од по 2.000 КМ због напада на полицајце који се десио у јуну 2019. године.

Пресуду је донио Основни суд Бањалука, а наведено је да се критични догађај десио 15. јуна 2019. године око 4.30 сати , када су их двојица припадника МУП-а РС, М.Ц. и Б.М. зауставили због дивљачке вожње. У том тренутку возилом марке “тојота корола” је управљао првоосумњичени Д.Џ. док се његова партнерка, другоосумњичена А.С., налазила на мјесту сувозача.

“Возило је заустављено због очигледно непрописне и рискантне вожње, а тек након другог упозорења полиције, првоосумњичени је угасио мотор и предао документа. Други полицајац Б. М. пришао је другоосумњиченој и од ње захтијевао да му преда документа и изађе из возила, након чега му се она повишеним тоном обраћа: “Шта хоћете? Знате ли ко смо ми?“, наводи се у пресуди, преноси Мондо.

Додаје се како након тога говори првоосумњиченом да иду одатле, а потом удара полицајца песницом у предјелу врата, грудног коша и лијеве руке нанијевши му тјелесне повреде.

Полицајац је успијева савладати, али се у физички напад укључује изреволтирани Д.Џ. који песницом више пута удара другог полицајца М.Ц.

Обоје су у априлу ове године пред судијом Основног суда Бањалука признали кривицу за дјело које им се стављало на терет, те су као саизвршиоци кажњени новчаним казнама од по 2.000 КМ за напад на службено лице у вршењу службене дужности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана