Осуђен мушкарац који је обљубио жену са менталним потешкоћама

АТВ
Осуђен мушкарац који је обљубио жену са менталним потешкоћама

Окружни суд у Источном Сарајеву осудио је Ј.Д на 12 година затвора због обљубе К.Е. са менталним потешкоћама која је након тога затруднила.

Инцидент се догодио у јулу 2017. године, у Власеници када је оптужени са д‌јевојком је насилно сексуално општио након чега је К.Е. остала трудна.

Како се наводи у саопштењу, он је у свом голфу 2 искористио недовољну душевну развијеност К.Е. чији је ментални узраст на нивоу д‌јетета од седам година.

"Оптужени је извршио обљубу над другим лицем искористивши недовољну душевну развијеност усљед које оно није способно за отпор, па је усљед обљубе наступила трудноћа немоћног лица. Тиме је починио кривично д‌јело Обљуба над немоћним лицем из члана 167. став 2., а у вези са ставом 1. Кривичног законика Републике Српске, због чега га суд осуђује на казну затвора у трајању од 12 година", наводи се у пресуди.

Суд је породицу оштећене са имовинско-правним захтјевом упутио на парницу.

Пресудом је оптужени ослобођен од обавезе плаћања трошкова кривичног поступка због лошег имовног стања, те ће трошкови пасти на терет буџета Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана