Osuđen muškarac koji je obljubio ženu sa mentalnim poteškoćama

ATV
Osuđen muškarac koji je obljubio ženu sa mentalnim poteškoćama

Okružni sud u Istočnom Sarajevu osudio je J.D na 12 godina zatvora zbog obljube K.E. sa mentalnim poteškoćama koja je nakon toga zatrudnila.

Incident se dogodio u julu 2017. godine, u Vlasenici kada je optuženi sa d‌jevojkom je nasilno seksualno opštio nakon čega je K.E. ostala trudna.

Kako se navodi u saopštenju, on je u svom golfu 2 iskoristio nedovoljnu duševnu razvijenost K.E. čiji je mentalni uzrast na nivou d‌jeteta od sedam godina.

"Optuženi je izvršio obljubu nad drugim licem iskoristivši nedovoljnu duševnu razvijenost usljed koje ono nije sposobno za otpor, pa je usljed obljube nastupila trudnoća nemoćnog lica. Time je počinio krivično d‌jelo Obljuba nad nemoćnim licem iz člana 167. stav 2., a u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske, zbog čega ga sud osuđuje na kaznu zatvora u trajanju od 12 godina", navodi se u presudi.

Sud je porodicu oštećene sa imovinsko-pravnim zahtjevom uputio na parnicu.

Presudom je optuženi oslobođen od obaveze plaćanja troškova krivičnog postupka zbog lošeg imovnog stanja, te će troškovi pasti na teret budžeta Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana