Чланови "Пинк Пантера" ухапшени у Грчкој: Ево како су однијели накит вриједан 300.000 евра (ВИДЕО)

ГС
Чланови "Пинк Пантера" ухапшени у Грчкој: Ево како су однијели накит вриједан 300.000 евра (ВИДЕО)

АТИНА - Грчка полиција ухапсила је двоје држављана Србије (50 и 53), за које се вјерује да су били чланови озлоглашене криминалне групе Пинк Пантер.

Ухапшене сумњиче да су починили пљачке у више јувелирница у центру Атине, преносе српски медији.

Вјерује се да су од децембра до сада однијели из златара плијен вриједан више од 300.000 евра.

Срби су, према наводима грчких медија, пљачкали јувелирнице у вечерњим сатима и то на различите начин. Једном су до одредишта стигли пјешке, а други пут возилом, које су паркирали неколико метара даље од улаза, како би избјегли то да неко повеже аутомобил са њима.

Вјерује се да одабир златара није био насумичан, будући да се поред обе златаре у које су упали налазе напуштени објекти. Сумња се да су пљачкаши прво улазили у те напуштене зграде, како би избјегли да их неко види.

Такође, како наводе грчки медији, имали су специфичан начин упада у јувелирнице. Наиме, бушили би рупу у зиду напуштене зграде, који се наслања на златару, а потом би улазили у јувелирницу и односили плијен.

Претходно би на под напуштене зграде ставили специјалну тканину, како би умањили звук од пада цигала и блокова.

Наводно би само један од пљачкаша улазио у златару, а потом би пузао по поду да би избјегао да активира аларме. Онда би дошао до витрина и одатле узимао драгоцјености.

Након што би завршили своје акције, пљачкаши би излазили из напуштених зграда и одлазили, носећи са собом вреће плијена.

Вјерује се да су претходно више пута "обилазили" златару, и то углавном у ноћним сатима, када нема пролазника и саобраћаја, како би осмотрили објекат из свих углова.

Сумња се и да су користили лажне пасоше и да су одвојено путовали и то различитим рутама, како би избјегли да буду повезани и ухапшени заједно.

Срби су, како пишу грчки медији, приликом путовања користили аутомобиле са регистарских ознакама различитих држава, који су били регистровани на трећа лица, која немају кривични досије, преноси "Телеграф".

Sигурносне камере једне од опљачканих јувелирница снимиле су тренутак када осумњичени вади драгоцjени накит из витрина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана