Велика акција: Пронађено девет килограма дроге

СРНА
Велика акција: Пронађено девет килограма дроге

ТУЗЛА- Полиција је данас ухапсила мушкарца из Живиница чији су иницијали А.Х. /36/ код којег је у аутомобилу пронашла девет килограма дроге, телефон и новац.

Пронађен је мобилни телефон "ајфон" и новац у различитим валутама и апоенима у износу од 100 евра и 720 КМ, а аутомобила "бе-ем-ве" које користи мушкарац А.Х. је одузет, саопштено је из Министарства унутрашњих послова овог кантона.

Претрес је извршен по наредби Општинског суда у Лукавцу због сумње да је А.Х. починио кривично дјело неовлаштена производња и стављање у промет дроге. Он ће након криминалистичке обраде бити предат у надлежност Кантоналног тужилаштва Тузланског кантона на даље поступање.

Полиција је претресла неколико стамбених и других објеката, возила и лица на више локација Тузланског кантона, односно у Тузли, Грачаници, Лукавцу и Сребренику с циљем спречавања и откривања кривичних дјела и извршилаца кривичних дјела и прекршаја, нарочито из области злоупотребе дроге.

Претресом осталих објеката и лица, осим наведеног, пронађено је 16 мањих паковања дроге, три дигиталне ваге, паковање од ПВЦ фолије са садржајем биљне материје, дробилице, као и други предмети и трагови који се доводе у везу са извршењем кривичних дјела.

Ове активности спроведене су по наредбама надлежних судова и под надзором Кантоналног тужилаштва Тузланског кантона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана