Velika akcija: Pronađeno devet kilograma droge

SRNA
Velika akcija: Pronađeno devet kilograma droge

TUZLA- Policija je danas uhapsila muškarca iz Živinica čiji su inicijali A.H. /36/ kod kojeg je u automobilu pronašla devet kilograma droge, telefon i novac.

Pronađen je mobilni telefon "ajfon" i novac u različitim valutama i apoenima u iznosu od 100 evra i 720 KM, a automobila "be-em-ve" koje koristi muškarac A.H. je oduzet, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova ovog kantona.

Pretres je izvršen po naredbi Opštinskog suda u Lukavcu zbog sumnje da je A.H. počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droge. On će nakon kriminalističke obrade biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona na dalje postupanje.

Policija je pretresla nekoliko stambenih i drugih objekata, vozila i lica na više lokacija Tuzlanskog kantona, odnosno u Tuzli, Gračanici, Lukavcu i Srebreniku s ciljem sprečavanja i otkrivanja krivičnih djela i izvršilaca krivičnih djela i prekršaja, naročito iz oblasti zloupotrebe droge.

Pretresom ostalih objekata i lica, osim navedenog, pronađeno je 16 manjih pakovanja droge, tri digitalne vage, pakovanje od PVC folije sa sadržajem biljne materije, drobilice, kao i drugi predmeti i tragovi koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Ove aktivnosti sprovedene su po naredbama nadležnih sudova i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana