Трага се за мушкарцем несталим у кањону Ракитнице

Срна
Трага се за мушкарцем несталим у кањону Ракитнице

САРАЈЕВО - Припадници Горске службе спашавања Станица Сарајево трагају за мушкарцем средње животне доби који се у петак, 7. маја, у поподневним часовима упутио у кањон ријеке Ракитнице.

Породица је пријавила нестанак полицији, а обавјештење је о томе прослијеђено Горској служби спашавања у Сарајеву и Коњицу, те Оперативном центру Кантона Сарајево и полицијској управи у Коњицу.

По добијању позива, Горска служба спашавања Станица Сарево упутила је два тима на терен који претражују рејон од улаза у кањон до колибе испод Бобовице.

Акцију спашавања отежава висок водостај ријеке Ракитнице, као и густа магла која се спустила у кањон, саопштено је из Горске службе спашавања.

Из Горске службе подсјећају да је кањон Ракитнице изузетно захтјеван и да је за пролазак цијелог кањона потребно од три до пет дана уз кориштење адекватне опреме.

"Уколико данашња потрага не да резултате у наредним данима ће се организовати опсежна потрага на цијелом дијелу кањона Ракитнице", наводи се у сапштењу Горске службе спашавања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана