Свједок одбране на суђењу инспектору Ненаду Грујићу оптужио Бранислава Видића да му је нудио мито

Небојша Томашевић
Свједок одбране на суђењу инспектору Ненаду Грујићу оптужио Бранислава Видића да му је нудио мито

БАЊАЛУКА - Некадашњи директор Средњошколског дома у Бањалуци Бранислав Видић нудио ми је неку врсту мита, односно рекао је да ми може „завршити школу“ и да се можемо договорити, а чуо сам и да је спреман на све па и на подмићивање, рекао је у бањалучком Окружном суду некадашњи полицијски инспектор Давор Дошен.

Дошен је био свједок одбране бившег полицијског инспектора Ненада Грујића кога терете за узимање 20.000  КМ мита од Видића. Грујић је, према оптужници, кривично дјело починио заједно са колегицом Јеленом Флорјан, која је признала кривицу и осуђена на годину затвора.

Дошен је испричао да је водио истрагу против Видића и то по пријави Мирка Миловановића који је пријавио да је незаконито добио отказ у Средњошколском дому у Бањалуци.

- Казао ми је да му је Видић „средио школу“ и помогао да се запосли, али да су се сукобили кад је одбио да по његовом наговору нанесе повреде бившем директору Дома - казао је између осталог свједок Дошен.

Додао је да је чуо да се против Видића води истрага за лажно пријављивње постављања бомбе у Основном суду у Бањалуци током изрицања пресуде оптуженом професору Спаси Шакоти. На питања судије рекао је да је то чуо од бившег шефа Зорана Гашића.

Други свједок одбране Милан Ђурица потврдио је да је он договорио састанак Видића и Грујића те да је на том састанку Видић рекао да му се подмеће истрага да не би више био директор  и додао  „ми се можемо почастити“.

Након саслушања свједока, одбрана је извела све материјалне доказе чиме је доказни поступак у завршен.

Предсједник судског вијећа Бранимир Јукић одлучио је да ће се у овом случају као свједок по захтјеву суда саслушати осуђену Јелену Флорјан.

Грујића оптужница терети да је, заједно са колегицом Флорјан, од директора Средњошколског дома у Бањалуци Бранислава Видића прво тражио 30.000 КМ мита, а затим су му узели 20.000 КМ како би средили обуставу истраге која се против њега водила на основу анонимне пријаве.  Од тог износа, 10.000 КМ је наводно требало ићи поступајућем тужиоцу, а по 5.000 КМ начелницима полицијских одјељења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана