Снајперисти на крововима током Елезовог саслушања

Небојша Томашевић
Снајперисти на крововима током Елезовог саслушања

САРАЈЕВО - Познати криминалац Дарко Елез (41) саслушан је у петак у Кантоналном тужилаштву у Сарајеву као свједок у истрази о убиству сарајевских полицајаца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића, сазнаје “Глас Српске”.

Он је на саслушању био четири сата, а из тужилаштва се о овоме нису оглашавали. Он је у зграду тужилаштва доведен под високим мјерама обезбјеђења и с панциром на себи. Полиција је буквално била опколила цијелу зграду суда и тужилаштва, а били су ангажовани припадници ФУП-а, Судске полиције, МУП-а КС и снајперисти. Јако обезбјеђење пратило га је и док је напуштао тужилаштво са лисицама на рукама.

Портпарол Тужилаштва КС Азра Бавчић потврдила је да је Елез саслушан, али је истакла да не може открити на које околности и за шта је испитиван.

Елезов адвокат Сенад Крехо рекао је за “Глас Српске” да је Елез саслушан као свједок, али не зна детаље.

- Саслушали су га без мог присуства, а за то спектакуларно довођење сам сазнао из медија. Нисам о томе био обавијештен, па претпостављам да је испитиван у својству свједока. Ако се ради о убиству сарајевских полицајаца, он је већ раније у Тужилаштву БиХ саслушан у вези с тим и не знам зашто би га опет саслушавали - појаснио је Крехо.

Истакао је да је Елез у Тужилаштву БиХ недавно рекао да не зна ништа о убиству полицајаца и да само може “наглабати”, али да то неће урадити.

Ранији Елезов бранилац Душко Томић у децембру прошле године је тврдио да је његов клијент спреман да открије ко су убице полицајаца.

Шеховић и Вујиновић убијени су 26. октобра 2018. када су у патроли затекли неколико особа које су покушале да украду возило у Алипашином пољу. Током истраге испитано је око 300 особа. Због сумње у повезаност с овим злочином крајем октобра био је ухапшен Срећко Трифковић, који је осуђиван због крађе возила. Иза решетака је био и Славен Дакић, којег сумњиче за тешку крађу и спречавање доказивања. Недавно је због тога хапшен и Милош Обрадов, али је убрзо пуштен, а његов адвокат Бојан Веселиновић је изјавио да његов клијент са тим нема никакве везе и да има алиби.

Лутка

Дарко Елез је у марту изручен из Србије у БиХ ради суђења за предмет “Лутка”, а повезују га и са ликвидацијама Синише Милићевића Тигра и Милоша Остојића, што је он негирао. У предмету “Лутка” терете га да је био вођа криминалне групе коју сумњиче за неколико убистава, пљачке банака вриједне више милиона марака. Елез је познат као вођа криминалне групе из Источног Сарајева која је годинама била у сукобу са супарничким групом његовог кума Ђорђа Ждрале. Елез је у Србији издржао казну од девет година затвора. У београдском Вишем суду ослобођен је оптужби за подстрекивање на убиство Ждрале.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана