Пуком срећом избјегао комшијски метак

Невена Рељић
Пуком срећом избјегао комшијски метак

ШИПОВО - Предраг Јеринић (26) из Шипова ухапшен је због сумње да је из пушке испалио више хитаца на комшију Владимира Окулића (57) у мјесту Црни камен у Ступни, на планини Лисини.

Све се догодило понедјељак поподне, а полицији је напад пријављен у 17.30 часова. На срећу, меци су промашили Окулића, који није ни повријеђен. Мотив напада младића на комшију, који у први мах наводно није знао ко је пуцао на њега, за сада није познат.

Извор близак истрази испричао је “Гласу Српске” да је Јеринић четири пута  пуцао према комшији, те да је он увијек био “на своју руку”. Сазнајемо и да су Владимир и Предраг комшије из истог села и некада су заједно чували стоку, па још више чуди зашто је дошло да изненадног напада, који је могао да се заврши трагично.

Из Полицијске управе Мркоњић Град саопштили су да Јеринића сумњиче да је починио тешко кривично дјело покушај убиства, те недозвољено посједовање оружја.

- Полицијски службеници су 22. фебруара ухапсили П. Ј. из Шипова због сумње да је починио кривична дјела убиство у покушају и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја - саопштено је из Полицијске управе Мркоњић Град.

Додали су да су брзом и ефикасном акцијом, те оперативним радом на терену, полицијски службеници истог дана око 21 час пронашли и идентификовали осумњиченог П. Ј. из Шипова.

По овлашћењу дежурног тужиоца Окружног тужилаштва Бањалука у уторак је извршен увиђај, током којег су са мјеста напада изузети трагови и докази који ће послужити у кривичном поступку.

- Све даље мјере и радње предузимаће се по налогу тужиоца - рекли су у полицији.

Како незванично сазнајемо, осумњичени је након криминалистичке обраде, пуштен на слободу.

Мјештани

Мјештани Шипова су у шоку због напада који се догодио у понедјељак поподне на планини Лисини.

- Јеринић има и брата близанца и помало је пријеке нарави, али нисмо очекивали да ће пуцати на некога. И у школи је био проблематичан, па је на крају и напустио основну школу - казао је мјештанин Шипова који није желио да му објавимо име.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана