Пронађен "голф" који је Бенеди Ђукановић возио у вечери када је убијен Славиша Крунић

Небојша Томашевић
Пронађен "голф" који је Бенеди Ђукановић возио у вечери када је убијен Славиша Крунић

ТЕШАЊ - Полицијски службеници Полицијске станице Тешањ обавијестили су Министарство унутрашњих послова (МУП) Републике Српске да је у понедјељак пронађен бијели "голф 7" који је Бенеди Ђукановић, оптужен за убиство бизнисмена Славише Крунића возио у ноћи када се догодило убиство.

Возило се, саопштио је МУП Српске, налазило на паркингу у улици Хусеина Капетана Гардашевића у Тешњу.

Полицијски службеници Управе за тешки и организовани криминалитет МУП-а Српске су обавијестили поступајућег тужиоца Републичког јавног тужилаштва, Посебно одјељење за сузбијање организованог и најтежих облика привредног криминалитета која је наложило да се након извршеног увиђаја о проналаску возила од стране мјесно надлежне Полицијске станице, возило преда у надлежност полицијских службеника Управе за тешки и организовани криминалитет.  Истог дана, увиђај на лицу мјеста проналаска возила извршили су полицијски службеници полицијске станице Тешањ у присуству полицијског службеника Управе за тешки и организовани криминалитет МУП-а Српске.

Након извршеног увиђаја, наведено возило превежено је у круг полицијске станице Тешањ.

- Полицијски службеници Управе за тешки и организовани криминалитет преузели су возило данас, након чега ће исто бити депоновано у депозит ПУ Бањалука, гдје ће се даље предузимати потребне мјере и радње под надзором поступајућег Тужилаштва - саопштено је из МУП-а Српске.

Полиција је од априла прошле године трагала за овим возилом. Возило је посљедњи пут виђено 22. априла прошле године, у ноћи  када су убијени Крунић и његов пратилац Жарко Павловић. Ђукановића је тада у редовној саобраћајној контроли зауставила полиције на подручју Дервенте неколико часова након убиства. али се тада још није знало да је он један од осумњичених за ово убиство. Тада је Интерпол Сарајево расписао потјерницу за Ђукановићем, а он се предао након 52 дана скривања.

Ђукановићу, званом Бенџо (42), Емилију Балду (53) и Родољубу Гајићу (35), у Окружном суду у Бањалуци у току је суђење се за тешко убиство Крунића и Павловића који су ликвидирани у сачекуши 22. априла 2019. у близини Крунићеве куће у Гламочанима код Лакташа. Тада је рањен Крунићев возач  Илић, а у размјени ватре убијен је нападач Жељко Ковачевић.

Према оптужници Ђукановић и Балдо су организовали и припремили злочин заједно са Ковачевићем. У оптужници је наведено да су убиство извршили Ђукановић и Ковачевић, који су из аутоматских пушака испалили најмање 36 хитаца на џип.

Балдо је био осматрач и дојавио је када је Крунићево возило кренуло у засједу. Гајића, радника "Сектора" и лично обезбјеђење Крунићеве супруге и дјеце, терете за помагање у извршењу убиства. Он је Ковачевићу одавао информације о кретању и навикама Крунића, да би му овај опростио дуг. Мотив и налогодавци злочина још нису познати.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана